Beton Zemin Kaplama 2023 | Dekoratif Zemin Beton
Bilindiği üzere zeminler hangi yöntemler dahilinde ve nasıl kaplanacağı bir hayli önemlidir. Beton zemin , zemin kaplanması noktasında tercih edilen yöntemlerden biridir. Beton çoğunlukla geniş yüzeylerde tercih edilen bir yöntemdir. Zeminlerin betonla kaplanması noktasında dikkat edilmesi gereken pek çok husus bulunmakta olup bu durum, zemin betonları uygulamasının profesyonel bir şekilde yapılmasını olanaklı hale getirir. Peki ama bu kaplama türü hangi özellikleri bünyesinde barındırır.
Ücretsiz Teklif Al
Sizler için online teklifi aktif hale getirdik, tek tuşla teklif al.
Bisimetri – Ankara ( İnternete Özel %10 İndirim )
Ankara‘dabeton zemin kaplama hizmeti vermektedir.
Zemin Betonu Nedir?
Çoğunlukla geniş yüzey alanların tercih edilen bu yöntem, genel olarak sanayi yapıları ve prefabrik başta olmak üzere pek çok alanda kullanılır. Yer kaplama türlerinden biri olarak bilinen uygulamanın birçok hususu bünyesinde barındırdığı bilinmektedir. Toprak alanlarda asfaltlama çalışmaları kapsamında bu tür kaplamaların kullanıldığı bilinen bir gerçektir.
Zemin Beton Nerelerde Kullanılır?
Konu ile alakalı pek çok konunun gündemde bulunduğunu ve araştırıldığını ifade etmek olanaklıdır. Bu hususlardan birisi de bu tür zemin betonunun nerelerde kullanıldığıdır. Zeminin kaplanmasını mümkün kılan bu yöntem, genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilen alanlarda tercih edilir:
- Prefabrik yapılar
- Sanayi yapıları
- Beton yollar
- Otoparklar
- Depolar
Bu ve bunun gibi alanlarda kullanılan kaplama yönteminin dekoratif bir görüntü sağladığını da söylemek olanaklıdır. Bu tarz alanlarda saha betonunun kullanılması gerekmekte olup bu husus bir hayli önemlidir. Diğer betonlarda kullanılmayan yüzey sonlama işlemlerinin bu tarz dökümlerde kullanılacak olması, kimyasal katkı kullanımının sınırlandırılmasını zorunlu kılmaktadır.
Zemin Betonu Uygulama (Kaplama) Çeşitleri
Zeminde kullanılacak kaplamanınuygulanması noktasında farklı kaplama çeşitleri bulunmakta olup bu çeşitler genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Kuru Betonlar (Suyu Daha Sonra Dahil Edilen): Bu tür betonlarında ana maddeleri santralde tamamlanır, suyu ise gönderileceği yerde eklenir.
- Taze – Yaş- Tam Hazır Betonlar: Bu betonda her şey santralde tamamlanır. Taze betonların her şeyi hazır olmakta ve ilgili yerlere gönderildiği bilinmektedir.
Yukarıdaki gibi sıralanabilen uygulamalar, zemin kaplama noktasında ön plana çıkmaktadır. Peki ama zemine kaplamanın uygulanması noktasında hangi işlem basamakları kullanılır? Bu işlem basamakları nedir?
Saha Betonu Uygulaması
On bir aşamada gerçekleştirilen uygulama, genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilen on bir işlemi bünyesinde bulundurur:
- İlk hazırlık aşaması
- Temel kalınlığı profesyonel olarak hesaplanması
- Çalışma alanı ve alanın hazırlanması
- Çalışma planı ve malzemeler
- Beton dökümü
- Betonların dökümü sonrası yüzeyin tamamlanması
- Yüzey sertleştirme işlemleri
- Kür püskürtme
- Koruma
- Derz kesim işlemleri
- Sonlandırma
Yukarıdaki gibi sıralanabilen adımların her biri, uygulamanın adımları olarak bilinmekte olup bu adımların her biri oldukça önemlidir. Özellikle işlem basamaklarında laser uygulamasının çok önemli olduğunu ve profesyonel sonuç alınmasını olanaklı hale getirdiğini ifade edebiliriz.
Endüstriyel Zemin Beton Kaplama Uygulaması
Hazır betonun şantiye alanına geldikten sonra çeşitli adımlardan geçmesi sonrasında elde edilen malzeme, endüstriyel beton olarak adlandırılır. Bu tür betonlar, endüstriyel zemin kaplamasının yapılacağı alanlarda kullanılır. Havaalanı iç ve dış alanları, hava alanı pistleri vb. ağır yük trafiğine maruz kalan alanlarda endüstriyel betonların kullanıldığı bilinmektedir. Peki ama zeminlerin kaplanmasını olanaklı hale getiren betonu, ne şekilde fiyatlandırmaktadırlar?
Zemin Beton Maliyeti
Zemin beton maliyeti çıkarabilmemiz için hedef yerde inceleme yapmamız gerekmektedir. Daha daha fazla bilgi için lütfen bize ulaşınız. Yer döşemesi olarak kullanılan bu tür betonlar, aynı zamanda asfalt oluşumu adına da tercih edilebilmektedir. Yüzey kaplama ürünlerinden biri olarak bilinen epoksi yüzeylerin korunmasını olanaklı hale getirmekte ve zeminlerin kaplanmasında ön plana çıkan işlemlerden biri olarak bilinmektedir.
Bilindiği üzere kaplamanın sorunsuz olarak gerçekleştirilebilmesi için uygulamanın çeşitli basamaklardan oluşması gerekir. Bu nedenle malzemelerin kullanım oranları bir hayli önemlidir. Bu tür hususların hepsi maliyet noktasında belirleyicidir ve ödenecek tutarda değişiklik görülmesine neden olmaktadır.
Beton Zemin Kaç Cm Olmalıdır ?
Taban ile beton arasının yaklaşık 25-30 cm olması gerekmekte olup bu husus bir hayli önemlidir. Bunun yanı sıra zemin betonunun kaç cm. olacağı, ilgili alanın analizi ve değerlendirme işlemleri sonrası karar verilecek hususlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Örneğin otopark için yapılacak beton zeminlerde kalınlığın en az 10-15 cm olması gerekir
Beton Altına Neden Naylon Serilir ?
Beton altına naylon serilmesi, temelde beton içerisinde bulunan suyun emilmesinin önlenmesi adına kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. Çünkü toprak zemine oturan saha betonu içerisinde su bulunmakta olup bu suyun emilmesinin önlenmesi bir hayli önemlidir. Suyun emiliminin önlenmesi adına beton altına naylon serme işlemi uygulanır ve su emilimi sorunsuz bir şekilde engellenir.
Baskı Beton Kaç Cm?
Çok farklı renklere sahip olan baskı betonlar, iç ve dış yüzeyler için tasarlanmış estetik görüntüye sahip beton türü olarak bilinmektedir. Baskı betonun kalınlığı, kullanıldığı alanlara göre değişiklik gösterir. Otoyollarda bu kalınlık 12 cm. yaya yollarında ise en az 8 cm’dir. Oto yollarda baskı betonların kullanılması sırasında çelik halatların kullanılması bir hayli önemlidir.
Beton Zemin Ne ile Kaplanır?
Beton zemin farklı malzemelerle kaplanabilir. Bunlardan birisi endüstriyel beton olmakla birlikte bir diğeri de beton görünümlü zemin ve kaplama malzemesi olarak adlandırılmaktadır. Her birinin kullanım nedenleri farklı olduğu için hangi alanlarda işlem yapılacağının belirlenmesi gerekmektedir. İşlevselliği göz önünde tutularak alanlarda kullanılan kaplama malzemelerinin bir kısmında estetik görüntünün oluştuğunu da söyleyebiliriz.